spinex-naprapati.no © 2007

 

 

       

 

   Online booking eller ring: 41171691

 

 

 

                                                  Hodepine

 

                                       Nakkekink

 

                       Skulderplager

 

                 Musearm

 

          Senebetennelse

 

   Ryggplager/isjias

 

Hofteproblem

 

   Kne/fotplager

 

         Idrettsskader mm...                                                        

 

 

Senebetennelse (tendinitt, Tend=sene og it=betennelse)

 

Vi hører ofte diagnosen senebetennelse i forbindelse med plager og smerter i for eksempel underarmer, legger og skuldrer. Betennelse er en tilstand der kroppen selv forsøker å reparere en skade, symptomer er hovent, rødt, varmt, bevegelseshinder og smerte i det utsatt området.

Som oftest finns ikke alle disse tegnene, senebetennelse blir dessverre diagnostisert for fort uten en grundig fysikalsk undersøkelse. For å få den beste behandlingen er det viktig å få rett diagnose. Dette er derfor ofte grunnen til at betennelsesdempende medisiner ikke har effekt.  

Det mange sliter med er isteden en overbelastning av senene i smerteområdet

Differensialdiagnoser: Tennis/- golfalbue, Supraspinatustendinitt, Slitasjegikt (artrose), Slimposebetennelse (bursitt), Musearm

 

Korrekt klinisk diagnose er viktig for å finne adekvat behandling. Pasienten oppsøker som oftest helsepersonell grunnet smerter som har oppstått under eller etter aktivitet. Ofte har smertene oppstått etter arbeid eller aktivitet som tastaturskriving, tunge løft eller gjentatte små og store bevegelser. Ved undersøkelse er det ofte smerter i det aktuelle området, samt i nærliggende strukturer. Ved smerter i underarm vil det også være viktig å undersøke tilstøtende ledd som skulder/skulderbue og nakke/midtre del av rygg, da plager i disse områdene vil kunne gi symptomer ut i arm. Funksjonstester og spesifikke tester av overnevnte områder vil kunne være med å gi en nøyaktig diagnose. Hvis man fortsatt er usikker på diagnosen, vil MR eller ultralyd kunne gi tilleggsinformasjon

 

Hvordan blir jeg kvitt overbelastning av sener?

Om du mistenker overanstrengte ledd og sener, så bør du oppsøke en terapeut innen kort. Dette er en takknemmelig tilstand å behandle, men dess lengre tid det går, dess mer overbelastning blir det, som kan føre til kronisk tilstand.

Det viktigste ved arbeidsrelaterte problemer er variasjon. Langvarig arbeid med statisk belastning bør unngås. Varier arbeidsoppgavene dine, og tilpass arbeidsmiljøet ditt slik at kroppen får rom for naturlige bevegelser. Hvis problemene først har oppstått kan en naprapat hjelpe deg med å begrense de akutte smertene. Smerte er et varselsignal og skal tas på alvor. Naprapaten kan også hjelpe deg med treningsråd og ergonomiske tips.

 

.

             

 

                      

 

                        

 

 

 

 

Her finner du oss:

 

Smestad

(Smestad Helsesenter)

Sørkedalsveien 90A, 0376 Oslo