spinex-naprapati.no © 2007

 

 

       

 

   Online booking eller ring: 41171691

 

 

 

                                                  Hodepine

 

                                       Nakkekink

 

                       Skulderplager

 

                 Musearm

 

          Senebetennelse

 

   Ryggplager/isjias

 

Hofteproblem

 

   Kne/fotplager

 

         Idrettsskader mm...                                                        

 

Ryggplager og Isjiassmerter

 

Ryggplager oppleves av de aller fleste på ett eller annet tidspunkt i livet. Ofte kommer plagene etter en konkret hendelse, andre ganger har det smyget på med tiden. Ofte har smerte og stivhet i ryggens nedre deler en sammenheng med langvarig ensidig belastning og feil arbeidsstilling i flere år. Det oppstår lokale muskelspenninger og ryggradens bevegelighet påvirkes. Man blir fort trøtt i ryggen og det oppstår en ond sirkel, hvor flere bevegelsesmønstre påvirkes.

 

Hekseskudd(Akutt Lumbago) kommer plutselig og er svært smertefullt, ofte stivner ryggen helt, og noe så enkelt som å kle på seg blir en utfordring. Årsaken er ofte at kroppen plutselig har blitt utsatt for en brå bevegelse og muskulaturen i sete og rygg trekker seg sammen for å forsvare kroppen.

Isjias er en tilstand der isjiasnerven får kjemisk eller mekanisk trykk i ryggen, den kan også ligge i klem bl.a. under setemuskulaturen. Symptomer kan være strålninger ned i sete, bein og fot, nedsatt styrke i bein, host og nysesmerter.

Falsk isjias er en veldig vanlig tilstand som ofte forveksles med isjias. Den gir samme type smerte ned i sete og bein, men årsaken ligger i spendte setemuskulaturer som gir en falsk isjiassmerte. Mange går derfor å har unødvendig vondt.

Differensialdiagnoser er: Hekseskudd (akutt lumbago), isjias, falsk isjias, låsninger (feilstillinger i ryggsøylen/bekkenet), beinlengdeforskjell og prolaps

 

Hvordan blir jeg kvitt smerter i korsryggen?

En naprapat hjelper deg å finne grunnårsaken til dine problem. Poenget med behandlingen er å redusere smertene og gjenskape ryggens normale bevegelsesmønster. Ofte gis det også råd om trening og hvordan du kan forandre arbeidsmiljøet ditt.

 

             

 

                      

 

                        

 

 

 

 

Her finner du oss:

 

Smestad

(Smestad Helsesenter)

Sørkedalsveien 90A, 0376 Oslo