spinex-naprapati.no © 2007

 

 

       

 

   Online booking eller ring: 41171691

 

 

 

 

 

                                                                        

                                                                    Hodepine

 

                                                                           Nakkekink

 

                                                                                 Skulderplager

 

                                                                                           Musearm

 

Senebetennelse 

 

   Ryggplager/isjias

 

     Hofteproblem

 

       Kne/fotplager 

 

          Idrettsskader mm...               

 

 

Musearm og tennisalbue

 

Musearm er en benevnelse på overbelastning av muskulatur som gir smerter ned i armen. Årsaken er oftest mye bruk av mus ved PC-arbeid. Men man kan også få musearm av andre grunner, som ved vask av vindu, maling av vegger og tak, om man bruker armen mye til å vri eller skru formål. Blant utsatte yrker er kontorsarbeidere, servitører, håndverkere og frisører for å nevne noen.

Tennisalbue (lateral epicondyalgit) er en differensialdiagnose som lett forveksles med Musearm. Tennisalbue er overbelastning av underarmens strekkmuskulatur, som gir veldig smerte ved albuens utside, og ofte ned i hele arm, håndledd og fingrer. Musearm er overbelastning av skulderbladmuskulatur, som har sitt smerteområde i samme område som tennisalbue. 

 

Det er som du da forstår viktig å finne årsaken til hvorfor du har vondt i armen. Ved første konsultasjon får vi mye informasjon etter å ha fått din sykdomshistorie. Deretter undersøker vi for å avgjøre om overbelastningene sitter rundt albuen, altså en tennisalbue, eller om det er skulderen som har skylda, da en musearm. Ofte er det en kombinasjon av begge disse, ettersom begge blir overbelastet ved f.eks. pc-arbeid.

 

Hvordan blir jeg kvitt musearm?

Det viktigste ved arbeidsrelaterte problemer er variasjon. Langvarig arbeid med statisk belastning bør unngås. Varier arbeidsoppgavene dine, og tilpass arbeidsmiljøet ditt slik at kroppen får rom for naturlige bevegelser. Hvis problemene først har oppstått kan en naprapat hjelpe deg med å begrense de akutte smertene. Smerte er et varselsignal og skal tas på alvor. Naprapaten kan også hjelpe deg med treningsråd og ergonomiske tips.

 

                      

 

                        

 

 

 

 

Her finner du oss:

 

Smestad

(Smestad Helsesenter)

Sørkedalsveien 90A, 0376 Oslo